Partnerprofielen

Ploum

Ploum

Branche / Vakgebied
Overig
Richting
Advocatuur
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
Middelgroot
Locatie
Rotterdam

Over Ploum

Werken bij Ploum betekent werken voor een echt Rotterdams, no-nonsense advocaten- en notariskantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Bij ons staat de relatie met elkaar en de cliënten centraal. Met onze slogan: ‘verstand van zaken is meer dan juridische kennis’ geven wij aan waar het voor ons om draait: het zijn van een echte business partner voor onze cliënten die snel schakelt bij juridische uitdagingen, strategisch advies geeft en daarbij verder kijkt dan alleen het juridisch kader. Samen bouwen we aan een goede strategie en daarmee de toekomst van onze cliënten. Dat is waar wij voor gaan en waar onze meerwaarde in zit.

Bij ons staat de relatie met elkaar en de cliënten centraal. Alles wat we doen is gebaseerd op het credo ‘Gedeelde waarden, daar kom je verder mee’. Gedeelde waarden fungeren als een intern kompas. Alleen als iedereen zich gewaardeerd voelt en nauw samenwerkt in een fijn, open en betrokken team, kunnen we onze klanten helpen zoals we elkaar en onze beste vrienden zouden helpen.

Wie zijn wij?

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notariskantoor gevestigd in het hart van Rotterdam met ruim 85 advocaten en notarissen. Ploum behoort tot de top van juridische dienstverleners in Nederland en heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om organisaties te kunnen adviseren. Daarbij combineren wij de kwaliteit van een groot kantoor met de betrokkenheid van een middelgroot kantoor.

Wij zijn actief in heel Nederland en met een sterke internationale focus en staan bekend om een eigentijdse, ondernemende stijl met Rotterdamse mentaliteit: no-nonsense en pragmatisch, gericht op bruikbare en duurzame oplossingen. Wij spreken duidelijke taal en hebben een platte, informele organisatie.

Wij zijn het snelst groeiende kantoor van Nederland over de afgelopen 5 jaar en staan op positie 25 van de grootste kantoren van Nederland.

Studentstage

Ploum is voortdurend op zoek naar enthousiaste rechtenstudenten om een plek in ons kantoor te vervullen als student-stagiair. In acht weken draai je volledig mee in de dagelijkse praktijk. Je bereidt processtukken voor, beantwoordt rechtsvragen en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Ook woon je zittingen en clientafspraken bij en doe je mee met de informele activiteiten van ons kantoor. Je gaat werken in een team met ervaren advocaten, maar ook jonge advocaten. Dit geeft een fijne dynamiek en een open en informele sfeer. De deur staat, letterlijk, altijd open bij Ploum. Kortom, een leerzame en uitdagende studentstage die jou klaarstoomt voor de toekomst. Als student-stagiair ontvang je een stagevergoeding.

Advocaat-stagiair

Wanneer je bij ons aan de slag gaat als advocaat-stagiair volg je naast de dagelijkse werkzaamheden binnen je eigen rechtsgebied cursussen die je op de hoogte houden van recente ontwikkelingen binnen het vak. Daarnaast organiseren wij commerciële vaardigheidstrainingen en trainingen om jouw soft skills verder te ontwikkelen. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan diverse commissies die zich inzetten voor MVO of de verbetering van de knowhow waardoor je je breder kan ontwikkelen. Ook kun je rekenen op veel gezamenlijke sociale activiteiten. Bij Ploum is er geen verplichte sectiewissel.

Kennismakingsmomenten

Ben je op zoek naar een student-stage, een werkstudentschap of ben je je studie aan het afronden en overweeg je om advocaat te worden? Wij organiseren regelmatig evenementen waarbij wij jou de mogelijkheid geven om op een laagdrempelige en informele manier kennis te maken met ons kantoor en met onze advocaten. Aanmelden kan via onze website. Kennismaken met Ploum - Ploum Rotterdam Law Firm (werkenbijploum.nl)

Contact

Voor meer informatie ga naar onze website www.werkenbijploum.nl of neem contact op met Else de Jong, Recruiter via +31 6 8260 3574.