Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Pro Bono

Zoals de naam al zegt, zal deze commissie zich vooral bezighouden met goeddoen. Dit goeddoen, zal echter een andere invulling krijgen dan bij vele andere verenigingen. Zo zal er gewerkt gaan worden aan het ontwikkelen van het rechtsbewustzijn van onze samenleving. 

De afgelopen jaren is er een lesmodule ontwikkeld. Deze lesmodule zorgt ervoor dat kinderen op de basisschool en op een speelse en plezierige wijze in aanraking komen met ons rechtssysteem. Pro Bono zal zich naast het updaten en het uitvoeren van deze lesmodule, nog meer bezig gaan houden met het bedenken en uitvoeren van andere projecten en modules.

Wat is nu een rechter? Waarom hebben we rechten en plichten? Dit zijn vragen die voor ons rechtsgeleerdheid studenten natuurlijk heel vanzelfsprekend zijn, maar die door veel kinderen en zelfs vele volwassenen toch helemaal niet beantwoord kunnen worden. Daarom zal Pro Bono zich dan ook aankomend jaar gaan bezig houden met het schrijven, testen en implementeren van verschillende projecten rondom het rechtsbewustzijn. Opdat het rechtsbewustzijn in Rotterdam, en wie weet de rest van Nederland, nu eens echt verbeterd gaat worden.

Email: [email protected]

Op de foto, v.l.n.r.: Diederik van der Put (verantwoordelijk bestuurslid), Robin Breeman, Kim van Wensen, Manon Vernee, Gianna Rego, Kitty Schenau (commissievoorzitter), Esther Eggermont, Laura Hollander, Iris Keemink en Saarah El Jaouhari.