Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Penningmeester

De Penningmeester houdt zich bezig met een van de belangrijkste dingen van de vereniging: haar financiën. Bij bijna elke beslissing is geld gemoeid, dus bijna elke beslissing zal daadwerkelijk langs jouw bureau komen. Echter is het meer dan enkel met geld bezig zijn: het is meedenken met de commissies, disputen en je bestuursleden en hen adviseren over hun uitgaven en inkomsten, en daarmee dus over hun activiteiten. Het is zodoende een veelzijdige functie die je in staat stelt om mee te werken aan alle aspecten van de vereniging. Hierbij geldt als leidraad de begroting, die je samen met de h.t. penningmeester hebt gemaakt, en goedgekeurd is door de leden. 

Daarnaast houd je je bezig met het bijhouden van de financiële administratie van de vereniging; dit houdt in dat je alle betalingen verricht, toezicht houdt op het ontvangen van betalingen, btw-aangifte doet, boekhouding voert, factureert naar sponsoren, enzovoort. Niet enkel de vereniging is van belang, ook de Meesterweek komt in jouw portefeuille! Jij zult de penningmeester zijn van de 27e Meesterweek, waarbij je inhoudelijk meedenkt over de invulling van het evenement als ook financieel eindverantwoordelijk bent net als bij de JFR. De JFR zal in het academisch jaar 2017-2018 55 jaar bestaan, wat inhoudt dat er dan een lustrumjaar zal zijn. Een lustrumjaar moet vol evenementen zitten die georganiseerd moeten worden door een lustrumcommissie. De JFR heeft jaarlijks een mooi bedrag opzij gezet voor dit geweldige jaar en als penningmeester der JFR zul jij plaatsnemen in deze commissie om de financiën van het lustrum goed in de gaten te houden.

Wat heb je nodig om plaats te nemen als penningmeester in het JFR-bestuur? Je moet beschikken over een hoog verantwoordelijkheidsgevoel; jij bent verantwoordelijk over alle financiën van de vereniging. Dit houdt bijvoorbeeld in dat jij op een borrel beslist wanneer er niet langer sprake kan zijn van een open bar. Verder moet je in staat om continu het overzicht te behouden. Dit is nodig omdat de ene commissie soms sneller geld uitgeeft dan een andere commissie én er dan met geld geschoven moet worden.

Na dit bestuursjaar ben jij thuis in de wereld van balansen, winst-en-verliesrekeningen en heb je een jaar lang met een van de meest gebruikte en geavanceerde boekhoudprogramma's van dit moment gewerkt. Je bent een jurist met financiële kennis én een jaar werkervaring rijker.

Saskia