Commissaris Interne Betrekkingen

Commissaris Interne Betrekkingen

Commissaris Interne Betrekkingen

Commissaris Interne Betrekkingen

Als Commissaris Interne Betrekkingen ben je met veel verschillende informele aspecten van de vereniging bezig. Zo heb je op dit moment 6 commissies onder je, de Actieve Leden, het Gala, Evenementen, Pro Bono, Reis en de ONECIE. Je bent dus bij veel van de evenementen die de JFR organiseert van begin tot het einde betrokken. Hier leer je dan ook veel over organiseren en leiding geven.

Naast de vele commissies waarvoor je verantwoordelijk bent ben je ook HR manager. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de sollicitaties. Dit zijn commissie sollicitaties maar ook bestuurssollicitaties! Alle sollicitaties komen bij jou binnen, jij bent het aanspreekpunt en je zorgt dat er een duidelijk overzicht is voor je bestuursgenoten. 

Ook maak je aan het begin van het collegejaar de jaarplanning: het overzicht waarin alle evenementen staan ingedeeld. Als Commissaris Interne Betrekkingen bepaal jij wanneer welk evenement gaat plaatsvinden en ook de borrels organiseer je.

De functie Commissaris Interne Betrekkingen is zeer veelzijdig. Omdat je 6 verschillende commissies onder je hebt met allen een ander doel en ander soort evenementen ziet mijn dag er nooit hetzelfde uit. Dit vond ik persoonlijk heel aantrekkelijk aan de functie.

Er zijn dagen waarop ik heel de dag vergaderingen heb, waarop ik met horecagelegenheden contact heb, of waarop ik motivatiebrieven aan het schrijven ben voor de kascontrolecommissie. Je leert hierdoor om goed te plannen en een aantal stappen vooruit te denken. Daarnaast leer je om overzicht te houden en hoofdlijnen van bijzaken te onderscheiden.

Veel van de grotere evenementen van de JFR vallen onder de Commissaris Interne Betrekkingen. Zo organiseer je samen met de Reis Commissie de Ouderejaarsreis, een mooi evenement waar je veel van leert. Ook het Gala, een evenement voor 220 personen, is iets wat je normaal gesproken niet snel nog een keer gaat organiseren. Bij deze evenementen heb je alle vrijheid om iets gaafs neer te zetten samen met je commissies. 

Daan de Boer 
Commissaris Interne Betrekkingen van het 61e bestuur der Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
intern@jfr.nl