Commissaris Interne Betrekkingen

Commissaris Interne Betrekkingen

Commissaris Interne Betrekkingen

Commissaris Interne Betrekkingen

Als Commissaris Interne Betrekkingen ben je met veel verschillende informele aspecten van de vereniging bezig. Zo heb je op dit moment 7 commissies onder je, de Actieve Leden, het Gala, de Informele Ouderejaars, Lustrum, Pro Bono, Reis en Sport. Je bent dus bij veel van de evenementen die de JFR organiseert van begin tot het einde betrokken. Hier leer je dan ook veel over organiseren en leiding geven.

Naast de vele commissies waarvoor je verantwoordelijk bent ben je ook HR manager. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de sollicitaties. Dit zijn commissie sollicitaties maar ook bestuurssollicitaties! Alle sollicitaties komen bij jou binnen, jij bent het aanspreekpunt en je zorgt dat er een duidelijk overzicht is voor je bestuursgenoten. 

Ook maak je aan het begin van het collegejaar de jaarplanning: het overzicht waarin alle evenementen staan ingedeeld. Als Commissaris Interne Betrekkingen bepaal jij wanneer welk evenement gaat plaatsvinden en ook de borrels organiseer je.

De veelzijdigheid van deze functie is één van de redenen waarom ik heb gesolliciteerd. Doordat ik zeven commissies onder me heb, die alle zeven een ander doel hebben, ziet mijn dag er nooit hetzelfde uit. 

Er zijn dagen waarop ik heel de dag vergaderingen heb, waarop ik met horecagelegenheden contact heb, of waarop ik motivatiebrieven aan het schrijven ben voor de kascontrolecommissie. Je leert hierdoor om goed te plannen en aantal stappen vooruit te denken. Daarnaast leer je om overzicht te houden en hoofdlijnen van bijzaken te onderscheiden.

Veel van de grotere evenementen van de JFR vallen onder de Commissaris Interne Betrekkingen. Zo organiseer je samen met de Reis Commissie de Ouderejaarsreis, een mooi evenement waar je veel van leert. Ook het Gala, een evenement voor 220 personen, is iets wat je normaal gesproken niet snel nog een keer gaat organiseren. Bij deze evenementen heb je alle vrijheid om iets gaafs neer te zetten samen met je commissies. 

Lotte Rougoor 
Commissaris Interne Betrekkingen van het 60e bestuur der Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
intern@jfr.nl