Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Thema Meesterweek 2018

 

In het collegejaar 2017-2018 bestaat de Meesterweek alweer 28 jaar. De Meesterweek is sinds haar oprichting in 1989 uitgegroeid tot het grootste juridische studentencongres van de Benelux en wordt georganiseerd voor en door studenten.


De voorbereidingen voor de 28e Meesterweek zijn in volle gang. Door middel van workshops, trainingen, themadagen en recruitment evenementen helpt de Meesterweek bij het behalen van succes in de juridische wereld. De Meesterweek vindt dit jaar plaats van 16 februari tot en met 2 maart 2018. 

Dit jaar zal het thema 'FOCUS' centraal staan. Studenten staan in het alledaagse leven voor allerlei keuzes, het is een constante zoektocht naar de juiste keuze. Vragen zoals 'Welke richting moet ik aanhouden? Bij welk kantoor of bedrijf pas ik? Hoe ontplooi ik mijzelf het beste?' beheersen veelal de gedachten van een student. De Meesterweek biedt hierin de oplossing. Door te focussen op de specifieke thema's en bedrijven is dit dé manier om een weg te banen door de keuzes en kansen die voor de rechtenstudent liggen. Hierdoor wordt de student een extra handvat aangereikt en worden deze keuzes makkelijker. 

De focus van de Meesterweek ligt dit jaar op het verbreden van het aanbod van de themadagen en het bereiken van studenten binnen en buiten Rotterdam. Nieuw dit jaar zijn de Strafrechtdag en de Rotterdamdag. De Strafrechtdag zal een ander rechtsgebied betrekken bij de Meesterweek door een dag aan te bieden voor studenten die affiniteit hebben met het strafrecht. De Rotterdamdag zal focussen op onze eigen stad, dus met name op de haven en handel, ook wel 'de natte praktijk'. Aan deze dag is een vernieuwend aspect toegevoegd ten opzichte van vorig jaar.