Strafrechtdispuut Wichmann

Disputen

Disputen

Strafrechtdispuut Wichmann

Het bestuur 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Myrthe Kallen 
Secretaris: Eline Bijl 
Penningmeester: Tesla Brouwer 
Commissaris Externe Betrekkingen: Lisanne Uuldriks

Het Strafrechtelijk Dispuut Wichmann is de studievereniging voor studenten van de Erasmus Universiteit die affiniteit hebben met het strafrecht. Al sinds 1969 worden er vanuit Wichmann excursies, lezingen, kantoorbezoeken en andere activiteiten georganiseerd op het gebied van het strafrecht. Ook dit collegejaar staan er weer veel interessante activiteiten op het programma. Zo heeft recent de befaamde schietles plaatsgevonden, staat er een symposium op de planning en natuurlijk worden de nodige borrels georganiseerd. Kortom: het strafrechtdispuut Wichmann is voor elke student, ongeacht de studiefase, een uitgelezen kans om een brug te slaan tussen theorie en praktijk.

Ons dispuut wordt ondersteund door de sectie Strafrecht, met name door mr. dr. J. uit Beijerse. Zij is universitair hoofddocent Straf(proces)recht aan de Erasmus Universiteit, daarnaast is zij beschermvrouwe van Wichmann.

Lidmaatschap van Wichmann is naast een mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de strafrechtelijke praktijk, ook een goede manier om medestudenten te leren kennen die enthousiast zijn over het strafrecht. Lid worden van het dispuut is gratis, mits je lid bent van de JFR en je niet al gebonden bent aan een ander dispuut.

Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!