Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Strafrechtdispuut Wichmann

Het Strafrechtelijk Dispuut Wichmann is de studievereniging voor studenten van de Erasmus Universiteit die affiniteit hebben met het strafrecht. Al sinds 1969 worden er vanuit Wichmann excursies, lezingen, kantoorbezoeken en andere activiteiten georganiseerd op het gebied van het strafrecht. Ook dit collegejaar staan er weer veel interessante activiteiten op het programma. Zo zal er en masterclass worden georganiseerd, wordt er een symposium gehouden en doet het dispuut mee aan de Nederlandse Straf Pleit Competitie (NSPC). Kortom: het strafrechtdispuut Wichmann is voor elke student, ongeacht de studiefase, een uitgelezen kans om een brug te slaan tussen theorie en praktijk.

Ons dispuut wordt ondersteund door de sectie Strafrecht, met name door mr. dr. J. uit Beijerse. Zij is universitair hoofddocent Straf(proces)recht aan de Erasmus Universiteit, daarnaast is zij beschermvrouwe van Wichmann.

Lidmaatschap van Wichmann is naast een mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de strafrechtelijke praktijk, ook een goede manier om medestudenten te leren kennen die enthousiast zijn over het strafrecht. Lid worden van het dispuut is gratis, mits je lid bent van de JFR en je niet al gebonden bent aan een ander dispuut. 

Het bestuur van het collegejaar 2018/2019 bestaat uit:

Voorzitter Laura Hollander
Secretaris Hannah Korteweg
Penningmeester Maite van Noort
Commissaris Externe Betrekkingen Loes Huizing

 

Hopelijk tot ziens bij een van onze activiteiten!

 

 

Over ons

Na een jarenlange samenwerking met de vakgroep Strafrecht en Criminologie, heeft ons dispuut in 1995 zijn zelfstandige status opgeheven en zich bij de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) gevoegd. Met de oprichting van het Wichmann Dispuut in 1969 is dit het oudste dispuut dat de JFR kent. Heden ten dage werkt het Dispuut geregeld samen met de huidige sectie Strafrecht en Criminologie. Met name op onze beschermvrouwe mr. dr. Jolande uit Beijerse kunnen wij altijd een beroep doen en daar maken wij met grote dank gebruik van.
 
Het Wichmann dispuut is vernoemd naar Clara Wichmann-Meijer (1885-1922), een voorloopster van het abolitionisme in Nederland. Naast het strafrecht hadden evenzeer de vrouwenemancipatie en het maatschappelijk politieke leven haar belangstelling. Tevens was zij een kritisch aanhanger van de Nieuwe Richting en behoorde daarmee tot de hervormers van het Nederlandse strafrecht.
 
Wichmann is voor studenten die in strafrecht geïnteresseerd zijn of strafrechtelijk (willen) afstuderen een erg interessant dispuut. Zo organiseren we discussieavonden, lezingen en excursies. Hierdoor blijf je goed op de hoogte van de maatschappelijke ontwikkelingen.
Ook wordt er een link gelegd naar de praktijk middels een bezoek aan diverse kantoren die van het strafrecht hun specialisatie hebben gemaakt. Op deze manier kan je als student inzicht krijgen in toekomstperspectieven en ben je bekend met de mogelijkheden die de strafrechtpraktijk biedt.
 
Lidmaatschap van het Wichmann Dispuut is naast een mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de strafrechtelijke praktijk, ook een goede manier om medestudenten te leren kennen bij onze activiteiten en actief te worden in het bestuur. Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om onze activiteiten bij te wonen.
 
Hopelijk tot ziens bij één van onze activiteiten!

Activiteiten

Eerstvolgende activiteit
 
Beste leden,
 
Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de jaarlijkse schietles! Ook dit jaar verwelkomt schietvereniging Noordhaghe in Den Haag ons weer. De schietles zal plaatsvinden op donderdag 27 september, vanaf 13:30. De kosten voor deze les bedragen €15 voor onze leden. We zullen met 6 verschillende wapens schieten en de dag afsluiten met een drankje op onze kosten.
 
Er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar dus schiet op en meld je nu snel aan! 
 
Doe dit door een email te sturen (of te replyen op deze e-mail)
naar [email protected] dat je er graag bij wilt zijn.
 
❗️BELANGRIJK ❗️ 
 • ID-bewijs meenemen is verplicht! Vergeet deze dus niet.
 • Op de schietvereniging is geen alcohol te koop. Ook mag je niet onder invloed zijn. 
 
Alles op een rij:
Wat? Schietles Wichmann Dispuut
Waar? Schietvereniging Noordhaghe
Kerketuinenweg 29, Den Haag
 
Datum: 27 september 2018
Tijd: 13:30-16:30 (geschatte eindtijd)
Kosten: €15 (leden) of €25 (niet-leden), te betalen nadat wij je aanmelding hebben bevestigd
 
Tot dan!

 

 

Agenda

Geplande activiteiten 2018/2019 (onder voorbehoud):​

 • Schietles (september);

 • Bezoek psychiatrisch centrum;

 • Kantoorbezoeken;
 • Lezingen;

 • Nationale Strafpleitcompetitie;

 • Alumnisymposium;

 • Alumniborrel;

 • Exclusieve activiteit: meedraaien meteen politiedienst.

Contact

Je wordt lid door een email te sturen naar [email protected] met daarin de volgende gegevens:

 • Naam

 • Studentnummer

 • Studiefase

 • Email

 • Telefoonnummer

Ook moet de secretaris van de JFR op de hoogte zijn van jouw aanmelding. Dit doe je door je in te schrijven via het formulier op deze website.

* Als je lid bent bij de JFR kan je gratis lid worden van één dispuut.

 

Voorzitter: [email protected]
Secretaris: [email protected]
Commissaris externe betrekkingen: [email protected]
Penningmeester: [email protected]

Postadres
Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
t.a.v. Strafrechtelijk Dispuut Wichmann
Postbus 1738
Kamer EB-29
3000 DR Rotterdam

Bezoekadres JFR
Burgemeester Oudlaan 50
Kamer EB-29
3062 PA Rotterdam

Meld je aan

U dient ingelogd te zijn


Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen
>
Terug