Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen
 


Strafrechtdispuut Wichmann

Het Strafrechtelijk Dispuut Wichmann is de studievereniging voor studenten van de Erasmus Universiteit die affiniteit hebben met het strafrecht. Al sinds 1969 worden er vanuit Wichmann excursies, lezingen, kantoorbezoeken en andere activiteiten georganiseerd op het gebied van het strafrecht. Ook dit collegejaar staan er weer veel interessante activiteiten op het programma. Zo zal er en masterclass worden georganiseerd, wordt er een symposium gehouden en doet het dispuut mee aan de Nederlandse Straf Pleit Competitie (NSPC). Kortom: het strafrechtdispuut Wichmann is voor elke student, ongeacht de studiefase, een uitgelezen kans om een brug te slaan tussen theorie en praktijk.

Ons dispuut wordt ondersteund door de sectie Strafrecht, met name door mr. dr. J. uit Beijerse. Zij is universitair hoofddocent Straf(proces)recht aan de Erasmus Universiteit, daarnaast is zij beschermvrouwe van Wichmann.

Lidmaatschap van Wichmann is naast een mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de strafrechtelijke praktijk, ook een goede manier om medestudenten te leren kennen die enthousiast zijn over het strafrecht. Lid worden van het dispuut is gratis, mits je lid bent van de JFR en je niet al gebonden bent aan een ander dispuut.

Like ons ook op Facebook!

Het bestuur van het collegejaar 2018/2019 bestaat uit:

Voorzitter Laura Hollander
Secretaris Hannah Korteweg
Penningmeester Maite van Noort
Commissaris Externe Betrekkingen Loes Huizing

 

Hopelijk tot ziens bij een van onze activiteiten!