Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Probus

Probus is het privaatrechtelijk dispuut van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Als je bent geïnteresseerd in het privaatrecht, dan biedt Probus bij uitstek de mogelijkheid voor een kijkje in de keuken van de praktijk van dit prachtige rechtsgebied. Ons doel is dan ook om de student in contact te brengen met de volle breedte van dit rechtsgebied. Zo hebben wij in de afgelopen jaren activiteiten georganiseerd in samenwerking met NautaDutilh en 's werelds grootste verzekeringsmakelaar AON, maakten studenten kennis met de keuzevakken uit de master en de Rotterdamse advocatuur samen met BASE Advocaten en Kneppelhout Korthals en kregen zij een masterclass Duits privaatrecht bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten.

Kortom, wij laten Rotterdamse privatisten kennismaken met de pracht van hun toekomstige praktijk!

Het bestuur van het collegejaar 2017/2018 bestaat uit:

Voorzitter David Veenhoven
Secretaris Philip de Jong
Penningmeester Tim van Lier
Commissaris Interne betrekkingen Yoeri Snoep
Commissaris Externe betrekkingen-Vicevoorzitter Jordy van Tilborgh
Commissaris Marketing Bjorn Bedee

Wij hopen jullie graag te mogen verwelkomen op een van onze activiteiten! Check voor alles over ons de website: www.probusdispuut.nl

Over ons

Probus is het privaatrechtelijke dispuut van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Al sinds 1989 organiseert Probus activiteiten om bachelorstudenten kennis te laten maken met het privaatrecht en masterstudenten in contact te brengen met het werkveld. Zo bracht Probus in het voorbije jaar bezoeken aan NautaDutilh en AON, zagen studenten de Rotterdamse advocatuur in samenwerking met BASE Advocaten en Kneppelhout Korthals en boden wij hen een masterclass Duits privaatrecht bij Van Diepen Van der Kroef advocaten.

 

Naast het bezoeken van advocatenkantoren, en andere potentiële werkgevers, organiseert Probus uiteraard ook verdiepende en sociale activiteiten, zoals lezingen, symposia en borrels! Dit doet Probus in nauwe samenwerking met de sectie Burgerlijk recht van Erasmus School of Law, zoals bijvoorbeeld een Keuzevakproeverij en borrels voor masterstudenten Privaatrecht.

 

Heb je interesse in het privaatrecht en lijkt het je leuk om kennis te maken met de praktijk, word dan snel lid van Probus!

 

Beschermheer: prof. mr. Nuytinck
André Nuytinck studeerde in 1979 af in het Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 1987 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op zijn proefschrift getiteld ’Bevoegdheid van echtgenoten in het Huwelijksvermogens-recht’. Alsmede studeerde hij straf- en strafprocesrecht en heeft tussen 1989 en 2004 de functie van rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank van Arnhem bekleed. In 1995 werd Nuytinck benoemd tot hoogleraar personen-, familie- en erfrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gevolgd door een benoeming tot hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en familierecht, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast was hij tussen 1995 en 2005 redacteur van het Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht (FJR) en vanaf 2004 vaste annotator personen- en familierecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht Ars Aequi (AA).

 

Activiteiten

Aankomende aciviteiten
Probus kijkt uit naar collegejaar 2017-2018, een jaar vol activiteiten en carrièrekansen voor Rotterdamse studenten met hart voor het privaatrecht. Houd ook onze website en Facebook in de gaten.

 

Donderdag 29 maart - Masterclass HabrakenRutten 

Donderdag 29 maart 2018 bezoekt Probus HabrakenRutten voor een masterclass. Tijdens dit bezoek krijg je de uitgelezen kans kennis te maken met dit kantoor en haar advocaten. Een seniorpartner zal ons begroeten met een welkomstwoord, waarmee een mooie en leerzame dag zal aanvangen. Wij worden hier om 14:00 uur verwacht en wij sluiten de dag af, na een borrel, om ongeveer 19:00 uur. Om je aan te melden vragen wij je om je cv op te sturen naar [email protected]. Voor meer informatie zijn wij per mail te bereiken.

 

Contact

Contactgegevens bestuur
Algemeen
[email protected]

Voorzitter - David Veenhoven
[email protected]
Secretaris - Philip de Jong
[email protected]
Penningmeester - Tim van Lier
[email protected]
Commissaris Externe betrekkingen - Jordy van Tilborgh
[email protected]
Commissaris Interne betrekkingen - Yoeri Snoep
[email protected]
Commissaris Marketing - Bjorn Bedee
[email protected]

Bezoekadres
Erasmus Universiteit
Tinbergen Building
Kamer H7-07/-08 
​Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam 

Postadres
Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
t.a.v. Privaatrechtelijk dispuut Probus
Postbus 1738 
Kamer EB-29 
3000 DR Rotterdam

Hebt u interesse om te adverteren op deze website of in andere samenwerkingsmogelijkheden? Neemt u dan contact op met de Commissaris Externe Betrekkingen van Probus, Jordy van Tilborgh

Meld je aan

U dient ingelogd te zijn


Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen
>
Terug