Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Probus

Probus is het privaatrechtelijk dispuut van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Als je bent geïnteresseerd in het privaatrecht, dan biedt Probus bij uitstek de mogelijkheid voor een kijkje in de keuken van de praktijk van dit prachtige rechtsgebied. Ons doel is dan ook om de student meer te laten zien dan de advocatuur. Zo hebben wij in de afgelopen jaren activiteiten georganiseerd in samenwerking met Flanderijn Gerechtsdeurwaarders, de Consumentenbond, de Nationale Ombudsman en DAS Rechtsbijstand.

Kortom, wij streven ernaar om studenten kennis te laten maken met de pracht van de privaatrechtelijke praktijk!

Het bestuur van het collegejaar 2016/2017 bestaat uit:

Voorzitter David Veenhoven
Vice-voorzitter / Secretaris Robin van den Burgt
Penningmeester Marc-Vincent Spanjersberg
Commissaris interne betrekkingen Bas Blankenstijn
Commissaris externe betrekkingen Jordy van Tilborgh
   

Wij hopen jullie graag te mogen verwelkomen op een van onze activiteiten!

Website: www.probusdispuut.nl

Over ons

Probus is het privaatrechtelijke dispuut van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Al sinds 1989 organiseert Probus activiteiten om bachelorstudenten kennis te laten maken met het privaatrecht en masterstudenten in contact te brengen met het werkveld.

Naast het bezoeken van advocatenkantoren, en andere potentiële werkgevers, organiseert Probus uiteraard ook verdiepende en sociale activiteiten, zoals lezingen, symposia en borrels!

Heb je interesse in het privaatrecht en lijkt het je leuk om kennis te maken met de praktijk, word dan snel lid van Probus!

Beschermheer: prof. mr. Nuytinck
André Nuytinck studeerde in 1979 af in het Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 1987 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op zijn proefschrift getiteld ’Bevoegdheid van echtgenoten in het Huwelijksvermogens-recht’. Alsmede studeerde hij straf- en strafprocesrecht en heeft tussen 1989 en 2004 de functie van rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank van Arnhem bekleed. In 1995 werd Nuytinck benoemd tot hoogleraar personen-, familie- en erfrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gevolgd door een benoeming tot hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en familierecht, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast was hij tussen 1995 en 2005 redacteur van het Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht (FJR) en vanaf 2004 vaste annotator personen- en familierecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht Ars Aequi (AA).

 

Activiteiten

Aankomende aciviteiten
Probus kijkt uit naar het aankomend collegejaar 2017-2018, een jaar vol activiteiten en carrièrekansen voor Rotterdamse studenten met hart voor het privaatrecht. Houd onze website en Facebook in de gaten voor nieuwe activiteiten.

Zondag 17 september - Deadline Commissiesollicitaties Probus
Probus biedt masterstudenten Privaatrecht in het collegejaar 2017-2018 een fantastische kans om bij te dragen aan een nog betere master Privaatrecht en een nog mooier masterjaar door het starten van een Reiscommissie. Deze Reiscommissie draagt samen met het bestuur van Probus zorg voor de voorbereiding en uitvoering van de Probusreis, gepland in de onderwijsvrije week voor masterstudenten (half april 2018). Ga jij samen met ons de uitdaging aan om te zorgen voor de beste privaatrechtelijke master? Solliciteer dan snel voor een van de commissies.

Woensdag 20 september - Bezoek aan AON
Woensdag 20 september biedt Probus jou als Rotterdamse privatist een unieke kans: we bezoek AON. AON is een van de grootste verzekeringsmakelaars ter wereld en biedt tijdens het kantoorbezoek een inkijkje in de werkzaamheden van dit mondiale verzekeringsbedrijf. Een fantastische gelegenheid om kennis te maken met jouw carrieremogelijkheden buiten bijvoorbeeld de advocatuur en meer te weten te komen over het matchen van vraag naar- en aanbod van verzekeringen. Het kantoorbezoek aan AON sluiten we uiteraard af met een borrel. 
 

Contact

Contactgegevens bestuur
Algemeen
[email protected]
Voorzitter - David Veenhoven
[email protected]
Secretaris - Philip de Jong
[email protected]
Penningmeester - Tim van Lier
[email protected]
Commissaris Externe betrekkingen - Jordy van Tilborgh
[email protected]
Commissaris Interne betrekkingen - Yoeri Snoep
[email protected]
Commissaris Marketing - Bjorn Bedee
[email protected]

Bezoekadres
Erasmus Universiteit
Tinbergen Building
Kamer H7-07/-08 
​Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam 

Postadres
Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
t.a.v. Privaatrechtelijk dispuut Probus
Postbus 1738 
Kamer EB-29 
3000 DR Rotterdam

Hebt u interesse om te adverteren op deze website of in andere samenwerkingsmogelijkheden? Neemt u dan contact op met de Commissaris Externe Betrekkingen van Probus, Jordy van Tilborgh. 

>
Terug