Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Probus

Probus is het privaatrechtelijk dispuut van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Als je bent geïnteresseerd in het privaatrecht, dan biedt Probus bij uitstek de mogelijkheid voor een kijkje in de keuken van de praktijk van dit prachtige rechtsgebied. Ons doel is dan ook om de student in contact te brengen met de volle breedte van dit rechtsgebied. Zo hebben wij in de afgelopen jaren activiteiten georganiseerd in samenwerking met De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en NautaDutilh en 's werelds grootste verzekeringsmakelaar AON, maakten studenten kennis met de keuzevakken uit de master en de Rotterdamse advocatuur samen met BASE Advocaten en Kneppelhout Korthals en kregen zij een masterclass Duits privaatrecht bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Ook aankomend collegejaar doen wij ons best om veel interesante en leuke activiteiten voor onze leden te organiseren. 

Kortom, wij laten Rotterdamse privatisten kennismaken met de pracht van hun toekomstige praktijk!

Het bestuur van het collegejaar 2018/2019 bestaat uit:

Voorzitter Anne de Jong
Penningmeester & Vice-Voorzitter Azdin Mataich
Commissaris Marketing & Secretaris Thaïna Franck
Commissaris Externe Betrekkingen Bo Wegereef
Commissaris Interne Betrekkingen Saarah El Jaouhari

Wij hopen jullie graag te mogen verwelkomen op een van onze activiteiten! Check voor alles over ons de website: www.probusdispuut.nl

Over ons

Probus is het privaatrechtelijke dispuut van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Al sinds 1989 organiseert Probus activiteiten om bachelorstudenten kennis te laten maken met het privaatrecht en masterstudenten in contact te brengen met het werkveld. Zo bracht Probus in het voorbije jaar bezoeken aan NautaDutilh en AON, zagen studenten de Rotterdamse advocatuur in samenwerking met BASE Advocaten en Kneppelhout Korthals en boden wij hen een masterclass Duits privaatrecht bij Van Diepen Van der Kroef advocaten.

 

Naast het bezoeken van advocatenkantoren, en andere potentiële werkgevers, organiseert Probus uiteraard ook verdiepende en sociale activiteiten, zoals lezingen, symposia en borrels! Dit doet Probus in nauwe samenwerking met de sectie Burgerlijk recht van Erasmus School of Law, zoals bijvoorbeeld een Keuzevakproeverij en borrels voor masterstudenten Privaatrecht.

 

Heb je interesse in het privaatrecht en lijkt het je leuk om kennis te maken met de praktijk, word dan snel lid van Probus!

 

Beschermheer: prof. mr. Nuytinck
André Nuytinck studeerde in 1979 af in het Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 1987 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op zijn proefschrift getiteld ’Bevoegdheid van echtgenoten in het Huwelijksvermogens-recht’. Alsmede studeerde hij straf- en strafprocesrecht en heeft tussen 1989 en 2004 de functie van rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank van Arnhem bekleed. In 1995 werd Nuytinck benoemd tot hoogleraar personen-, familie- en erfrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gevolgd door een benoeming tot hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en familierecht, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast was hij tussen 1995 en 2005 redacteur van het Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht (FJR) en vanaf 2004 vaste annotator personen- en familierecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht Ars Aequi (AA).

 

Activiteiten

Aankomende activiteiten
 


 

Contact

Contactgegevens bestuur
Algemeen
[email protected]

Voorzitter - Anne de Jong
[email protected]
Penningmeester & Vice-Voorzitter - Azdin Mataich
[email protected]
Secretaris & Commissaris Marketing - Thaïna Franck
[email protected]
Commissaris Externe betrekkingen - Bo Wegereef
[email protected]
Commissaris Interne betrekkingen - Saarah El Jaouhari
[email protected]

Bezoekadres

Erasmus Universiteit
Sanders Building
LB-121
​Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam 

Postadres
Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
t.a.v. Privaatrechtelijk dispuut Probus
Postbus 1738 
Kamer EB-29 
3000 DR Rotterdam

Hebt u interesse om te adverteren op deze website of in andere samenwerkingsmogelijkheden? Neemt u dan contact op met de Commissaris Externe Betrekkingen van Probus, Bo Wegereef

Hebt u vragen over uw lidmaatschap of wilt u lid worden? Neemt u dan contact op met de Commissaris Interne Betrekkingen van Probus, Saarah El Jaouhari of bezoek onze website via: www.probusdispuut.nl

Meld je aan

U dient ingelogd te zijn


Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen
>
Terug