Pleitvereniging D.J. Veegens

Disputen

Disputen

Pleitvereniging D.J. Veegens

Het bestuur van het collegejaar 2023-2024 bestaat uit:

Voorzitter: Caroline van den Bos
Secretaris: Jelsye Mendes Correia
Penningmeester: Franka Kramer
Commissaris Interne Betrekkingen/Vice-voorzitter: Anna Bakx
Commissaris Externe Betrekkingen: Moïse Koning

D.J. Veegens is de pleitvereniging van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Een vereniging die zich al sinds 1985 met groot enthousiasme richt op het bevorderen van de pleitkunsten onder de Rotterdamse rechten- en fiscaal studenten. 

Pleiten leert men door te pleiten. Daarom organiseert D.J. Veegens ieder jaar diverse activiteiten. Zo gaan we langs bij inspirerende advocatenkantoren, zijn we partij bij de grootste pleitwedstrijden en organiseren we trainingen en masterclasses. 

Bij diverse kantoren krijg je terugkoppeling van ervaren advocaten die je graag de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Meer dan eens wordt een dergelijke cursus afgesloten met een borrel op kantoor! 

We brengen de trainingen ook in de praktijk. Namelijk, ieder jaar zijn we weer van de partij bij de grootste pleitwedstrijden van Nederland, waaronder ook de Nationale Pleitmarathon. Ondersteund door het bestuur, ga jij een zaak bepleiten voor een rechtbank bestaande uit ervaringsdeskundigen zoals raadsheren en advocaten. 

Ervaring is niet vereist, we zijn er immers allemaal om ons het pleiten meester te maken. Namelijk: maak het pleiten meester, want het pleiten maakt je meester. 

Schrijf je snel in, er komt vanzelf iets langs wat jou aanspreekt! 

Wil je meer over ons weten? Kijk op onze website www.djveegens.nl of mail naar info@djveegens.nl. Je kunt ons ook volgen op onze socials Instagram en Facebook!

Zie voor alle info onze website