Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen
 

Activiteiten

Bachelor Pleitavond
Op woensdag 29 november 2017 organiseren wij vanuit D.J. Veegens een Bachelorpleitavond. Tijdens deze avond komt er een advocaat van een gerenommeerd kantoor langs om samen met de deelnemers te oefenen met pleiten. Wat deze avond bijzonder maakt is dat de beste twee deelnemers een deelname aan de Rotterdamse Pleittraining verdienen. De eerste 25 personen die zich aanmelden, kunnen in ieder geval deelnemen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]

Heeft jouw opponent echt wel recht op die schadevergoeding? Is er wel echt sprake van een onrechtmatige daad? De dramatische gevolgen die jouw client heeft ondervonden moeten natuurlijk rechtgezet worden! Stap in de schoenen van een echte advocaat en bepleit je zaak! De Bachelor Pleitavond zal gedurende het jaar vaker worden georganiseerd. Houd daarvoor onze Facebookpagina in de gaten!

Pleitdemonstratie
In het kader van de voorbereiding van Moot Court hebben de studenten die het vak Materieel Strafrecht volgden in het vaardigheden onderwijs geoefend met presentatie- en pleitvaardigheden. Er werd een afsluitende bijeenkomst gehouden. In dit practicum kregen zes studenten de gelegenheid te oefenen met pleiten voor een aantal strafrechtdeskundigen en een groter publiek. D.J. Veegens reikt na afloop van de pleitbijeenkomst de publieksprijs uit aan de beste pleiter. Daarnaast mogen de twee beste pleiters (een officier van justitie en een raadsman of raadsvrouw) deelnemen aan de jaarlijks terugkerende Rotterdamsche Pleittraining van D.J. Veegens.

Pleitwedstrijden
Jaarlijks neemt D.J. Veegens, samen met andere pleitdisputen uit heel Nederland, deel aan diverse spectaculaire pleitwedstrijden. Deze competities, variërend van strafrechtelijke pleitwedstrijden tot civielrechtelijke pleitwedstrijden, bieden jou de ultieme kans om op een leuke en spannende manier praktijkervaring op te doen.

Tijdens een pleitwedstrijd strijden diverse teams tegen elkaar en worden zij hierbij beoordeeld door een jury bestaande uit topadvocaten en inspirerende professoren. Hoewel iedere competitie uiteraard een uniek programma biedt, hebben ze allemaal een ding gemeen, namelijk een zinderende finale.

Voor alle wedstrijden zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten die graag onderdeel uit willen maken van een werkelijk onvergetelijke belevenis. Ben jij niet op je mondje gevallen en durf jij het aan om je pleitvaardigheden voor een jury te exposeren? Op deze pagina vind je het actuele overzicht van de wedstrijden waar je je voor kunt aanmelden.

De Rotterdamsche Pleittraining
Vanaf november begint de Rotterdamsche Pleittraining weer. Gedurende zes maanden zullen we één keer per maand langs een toonaangevend advocatenkantoor gaan voor een training. Bij deze kantoren zullen jullie praktijktips krijgen over het pleiten, maar ook zelf gaan pleiten. De trainingen worden vanzelfsprekend afgesloten met een borrel.

Het deelnemen aan de training is handig als je later advocaat wil worden of graag met pleitwedstrijden mee wil doen. Maar ook is het handig als je je presentatieangst wil overwinnen of kennis wil maken met verschillende advocatenkantoren. Actieve deelname aan de Pleittraining wordt tevens beloond met een certificaat ondertekend door onze beschermvrouwe, prof. mr. H.N. Schelhaas.