Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen
 


Ondernemingsrechtelijk Dispuut

PERSBERICHT 15 MAART 2018

Beste leden,

 

Middels dit bericht willen wij het heugelijke nieuws delen dat het ORD samen is gegaan met het FRD (Financieelrechtelijk Dispuut). In 2014 heeft het FRD zich afgesplitst van het ORD waardoor hun focus louter op het financieel recht lag. Met deze hereniging zal het bereik van beide disputen worden vergroot en kunnen wij jullie veel meer variatie aanbieden.

Wat betekent dit voor jullie? Nou, eigenlijk alleen maar voordelen. Daar waar het ORD de laatste jaren voornamelijk gericht was op de advocatuur, krijgen jullie nu ook de mogelijkheid kennis te maken met het bank-en verzekeringswezen. Heb jij altijd al interesse gehad in financieel rechtelijke onderwerpen? Dan komt deze fusie zeker goed uit! Uiteraard zullen wij de gouden oude kantoorbezoeken niet uit de agenda schrappen, deze zullen altijd een deel uitmaken van onze activiteiten. Je kunt deze fusie zien als een ORD 2.0!

Net zoals dat Rome niet in één dag is gebouwd, zal het nog even duren voordat de vormgeving van deze fusie helemaal rond is. Voor het gemak zullen wij voorlopig nog het ORD blijven heten. Aan het eind van het studiejaar zullen wij een officiële kick-off organiseren waarbij het nieuwe ORD aan jullie zal worden gepresenteerd. In de nieuwsbrief van eind maart zullen jullie meer informatie ontvangen over dit event en de fusie zelf.

Wij zijn heel enthousiast over deze samenwerking en hopen dat dit wederzijds is! Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons dan even weten zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

Namens het (nieuwe) bestuur,

 

Julia van Kuijk – Voorzitter
Ben Kuyper – Vice-Voorzitter (Commissaris Externe Betrekkingen Ondernemingsrecht)
Chaya Ramsoekh- Secretaris
Siebren van Mourik – Penningmeester
Bart van Eck – Commissaris Externe Betrekkingen Financieel recht
Barbara Bertelink – Commissaris Interne Betrekkingen

 

 


Het Ondernemingsrechtelijk Dispuut (ORD) is verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is reeds in 1982 opgericht.

Het ORD richt zich voornamelijk op rechtenstudenten die een functie in het bedrijfsleven dan wel de commerciële advocatuur of adviespraktijk ambiëren. Vooral als je de master bedrijfsrecht, financieel recht of de algemeen privaatrechtelijke master hebt gekozen, is het ORD het dispuut voor jou! Onze doelstelling is om rechtenstudenten kennis te laten maken met de werkzaamheden in de praktijk en buiten de universiteit om, actief bezig te zijn met hun studie.

Op deze manier hoopt het ORD dat de student makkelijker verbinding legt tussen theorie en praktijk. Om deze doelstelling te verwezenlijken worden er tal van activiteiten georganiseerd. Dit jaar worden er wederom een groot aantal kantoorbezoeken, een bedrijvendiner en een Corporate Law Trip georganiseerd, waarvan ook dit jaar de bestemming weer uniek is.

 

Meer weten over het ORD? Bezoek onze website of check onze facebookpagina!

Word lid! (via JFR)

Hopelijk zien we je snel op een van onze activiteiten!