Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Ondernemingsrechtelijk Dispuut

PERSBERICHT 15 MAART 2018

Beste leden,

 

Middels dit bericht willen wij het heugelijke nieuws delen dat het ORD samen is gegaan met het FRD (Financieelrechtelijk Dispuut). In 2014 heeft het FRD zich afgesplitst van het ORD waardoor hun focus louter op het financieel recht lag. Met deze hereniging zal het bereik van beide disputen worden vergroot en kunnen wij jullie veel meer variatie aanbieden.

Wat betekent dit voor jullie? Nou, eigenlijk alleen maar voordelen. Daar waar het ORD de laatste jaren voornamelijk gericht was op de advocatuur, krijgen jullie nu ook de mogelijkheid kennis te maken met het bank-en verzekeringswezen. Heb jij altijd al interesse gehad in financieel rechtelijke onderwerpen? Dan komt deze fusie zeker goed uit! Uiteraard zullen wij de gouden oude kantoorbezoeken niet uit de agenda schrappen, deze zullen altijd een deel uitmaken van onze activiteiten. Je kunt deze fusie zien als een ORD 2.0!

Net zoals dat Rome niet in één dag is gebouwd, zal het nog even duren voordat de vormgeving van deze fusie helemaal rond is. Voor het gemak zullen wij voorlopig nog het ORD blijven heten. Aan het eind van het studiejaar zullen wij een officiële kick-off organiseren waarbij het nieuwe ORD aan jullie zal worden gepresenteerd. In de nieuwsbrief van eind maart zullen jullie meer informatie ontvangen over dit event en de fusie zelf.

Wij zijn heel enthousiast over deze samenwerking en hopen dat dit wederzijds is! Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons dan even weten zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

Namens het (nieuwe) bestuur,

 

Julia van Kuijk – Voorzitter
Ben Kuyper – Vice-Voorzitter (Commissaris Externe Betrekkingen Ondernemingsrecht)
Chaya Ramsoekh- Secretaris
Siebren van Mourik – Penningmeester
Bart van Eck – Commissaris Externe Betrekkingen Financieel recht
Barbara Bertelink – Commissaris Interne Betrekkingen

 

 


Het Ondernemingsrechtelijk Dispuut (ORD) is verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is reeds in 1982 opgericht.

Het ORD richt zich voornamelijk op rechtenstudenten die een functie in het bedrijfsleven dan wel de commerciële advocatuur of adviespraktijk ambiëren. Vooral als je de master bedrijfsrecht, financieel recht of de algemeen privaatrechtelijke master hebt gekozen, is het ORD het dispuut voor jou! Onze doelstelling is om rechtenstudenten kennis te laten maken met de werkzaamheden in de praktijk en buiten de universiteit om, actief bezig te zijn met hun studie.

Op deze manier hoopt het ORD dat de student makkelijker verbinding legt tussen theorie en praktijk. Om deze doelstelling te verwezenlijken worden er tal van activiteiten georganiseerd. Dit jaar worden er wederom een groot aantal kantoorbezoeken, een bedrijvendiner en een Corporate Law Trip georganiseerd, waarvan ook dit jaar de bestemming weer uniek is.

 

Meer weten over het ORD? Bezoek onze website of check onze facebookpagina!

Word lid! (via JFR)

Hopelijk zien we je snel op een van onze activiteiten!

 

Over ons

Het ondernemingsrechtelijk Dispuut Rotterdam (Het ORD) is reeds in 1982 opgericht en heeft zich de afgelopen decennia vooral gericht op het zoveel mogelijk verkleinen van de kloof tussen de theorie en de praktijk van het ondernemingsrecht.

Dit doet het ORD door studenten de mogelijkheid te geven kennis te maken met de verschillende werkgevers in het ondernemingsrecht door het afleggen van jaarlijkse kantoorbezoeken.

Daarnaast organiseert het ORD ook andere inhoudelijke activiteiten en borrels, waarbij studenten op bijzondere wijze kunnen kennis maken met het ondernemingsrecht en met elkaar.

Op de volgende pagina’s kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws door het lezen van het ORD weblog. Daarnaast kunt u meer te weten te komen over de geschiedenis van de vereniging, de oud besturen en natuurlijk de wijze waarop u het huidige bestuur kunt bereiken.

Activiteiten


Kantoorbezoeken:
Een kantoorbezoek is de ultieme manier voor studenten om kennis te maken met de sfeer en verschillende mogelijkheden binnen het advocatenkantoor.  Het kantoor verzorgt een inhoudelijk programma en de dag wordt afgesloten met een gezellige borrel.

 

Kantoorbezoeken met een tentamentraining:
Dit kantoorbezoek zal in het teken staan van het vak dat op dit moment gegeven wordt. Een medewerker zal ingaan op de relevante jurisprudentie en literatuur. Uiteraard zal hij/zij hier inkleuring aan geven door verhalen en ervaringen uit de beroepspraktijk. Dit kantoorbezoek is dus de ideale mogelijkheid om een kantoor te leren kennen, en je tegelijkertijd voor te bereiden op een tentamen.
 

Pleitprogramma:
Deelnemers aan dit programma zullen worden geselecteerd op basis van hun CV en cijferlijst. Tijdens dit programma zullen we op verschillende momenten in het jaar een aantal kantoren bezoeken. Tijdens deze kantoorbezoeken hebben studenten de kans zichzelf van hun beste kant te laten zien. Omdat het een interactief bezoek is, waarbij studenten in groepjes casussen moeten oplossen, stellingen moeten beargumenteren en presentaties moeten geven, wordt er een goede voorbereiding verwacht. De inhoud van het bezoek sluit aan bij het vak van de master bedrijfsrecht dat op dat moment gegeven wordt. Op deze manier wordt er een brug geslagen tussen de voorgeschreven lesstof en de beroepspraktijk.
 

Corporate Law Trip 2018:
Ook dit jaar organiseert het ORD weer een Corporate Law Trip voor haar leden. Deze zal plaatsvinden in de onderwijsvrije week in april. De reiscommissie van dit jaar bestaat uit Willem, Mandy, Basya en Gunej. Zij zijn dit jaar verantwoordelijk voor het organiseren van een bijzondere studiereis. Ieder jaar zet de reiscommissie zich met bloed, zweet en tranen in voor een onvergetelijke reis naar een verre bestemming. Dit heeft vorig jaar geresulteerd in een fantastische reis naar Kuala Lumpur. Afgelopen weken is de reiscommissie druk bezig geweest om de stad van dit jaar uit te kiezen. Eén ding is zeker: deze commissie zal een fantastische reis organiseren met een formeel karakter, aangevuld met cultuur, gezelligheid en bijzondere bezienswaardigheden.

De unieke reisbestemming van 2018 zal 6 december op onze borrel bekend worden gemaakt. Wil je hier ook bij zijn? Check onze facebookpagina!

 

Contact

Postadres

Ondernemingsrechtelijk Dispuut
Kamer EB-29
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

E : [email protected]

Meld je aan

U dient ingelogd te zijn


Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen
>
Terug