Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Ondernemingsrechtelijk Dispuut

Het Ondernemingsrechtelijk Dispuut (ORD) is verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is reeds in 1982 opgericht.

Het ORD richt zich voornamelijk op rechtenstudenten die een functie in het bedrijfsleven dan wel de commerciële advocatuur of adviespraktijk ambiëren. Vooral als je de master bedrijfsrecht, financieel recht of de algemeen privaatrechtelijke master hebt gekozen, is het ORD het dispuut voor jou! Onze doelstelling is om rechtenstudenten kennis te laten maken met de werkzaamheden in de praktijk en buiten de universiteit om, actief bezig te zijn met hun studie.

Op deze manier hoopt het ORD dat de student makkelijker verbinding legt tussen theorie en praktijk. Om deze doelstelling te verwezenlijken worden er tal van activiteiten georganiseerd. Dit jaar worden er wederom een groot aantal kantoorbezoeken, een bedrijvendiner en een Corporate Law Trip georganiseerd, waarvan ook dit jaar de bestemming weer uniek is.

Het bestuur van het collegejaar 2017/2018 bestaat uit:

Voorzitter Julia van Kuijk
Penningmeester Ben Kuyper
Commissaris Interne Betrekkingen N.N.B. 
Commissaris Externe Betrekkingen Siebren van Mourik

Meer weten over het ORD? Word lid!

Hopelijk zien we je snel op een van onze activiteiten!

 

Over ons

Het ondernemingsrechtelijk Dispuut Rotterdam (Het ORD) is reeds in 1982 opgericht en heeft zich de afgelopen decennia vooral gericht op het zoveel mogelijk verkleinen van de kloof tussen de theorie en de praktijk van het ondernemingsrecht.

Dit doet het ORD door studenten de mogelijkheid te geven kennis te maken met de verschillende werkgevers in het ondernemingsrecht door het afleggen van jaarlijkse kantoorbezoeken.

Daarnaast organiseert het ORD ook andere inhoudelijke activiteiten en borrels, waarbij studenten op bijzondere wijze kunnen kennis maken met het ondernemingsrecht en met elkaar.

Op de volgende pagina’s kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws door het lezen van het ORD weblog. Daarnaast kunt u meer te weten te komen over de geschiedenis van de vereniging, de oud besturen en natuurlijk de wijze waarop u het huidige bestuur kunt bereiken.

Activiteiten


Kantoorbezoek:
Een kantoorbezoek is de ultieme manier voor studenten om kennis te maken met de sfeer en verschillende mogelijkheden binnen het advocatenkantoor.  Het kantoor verzorgt een inhoudelijk programma en de dag wordt afgesloten met een gezellige borrel.

 

Kantoorbezoek met een tentamentraining:
Dit kantoorbezoek zal in het teken staan van het vak dat op dit moment gegeven wordt. Een medewerker zal ingaan op de relevante jurisprudentie en literatuur. Uiteraard zal hij/zij hier inkleuring aan geven door verhalen en ervaringen uit de beroepspraktijk. Dit kantoorbezoek is dus de ideale mogelijkheid om een kantoor te leren kennen, en je tegelijkertijd voor te bereiden op een tentamen.
 

Pleitprogramma:
Deelnemers aan dit programma zullen worden geselecteerd op basis van hun CV en cijferlijst. Tijdens dit programma zullen we op verschillende momenten in het jaar een aantal kantoren bezoeken. Tijdens deze kantoorbezoeken hebben studenten de kans zichzelf van hun beste kant te laten zien. Omdat het een interactief bezoek is, waarbij studenten in groepjes casussen moeten oplossen, stellingen moeten beargumenteren en presentaties moeten geven, wordt er een goede voorbereiding verwacht. De inhoud van het bezoek sluit aan bij het vak van de master bedrijfsrecht dat op dat moment gegeven wordt. Op deze manier wordt er een brug geslagen tussen de voorgeschreven lesstof en de beroepspraktijk.
 

Corporate Law Trip 2017:
Ook dit jaar organiseert het ORD weer de Corporate Law Trip voor haar leden. Dit jaar reist het O.R.D. af naar Kuala Lumpur!   De reis zal plaatsvinden in de onderwijsvrije week van 9 t/m 17 april 2017.

Voor bedrijfsjuristen en advocaten in spé is deze trip uitermate interessant! Tijdens de reis zullen wij diverse interessante bedrijven bezoeken en zullen er ook diverse culturele activiteiten plaatsvinden. Uiteraard zullen wij van de stad genieten en ’s avonds het nachtleven van Kuala Lumpur ontdekken! Daarnaast zullen wij een rechtsvergelijkend onderzoek doen in deze levendige metropool. De eigen bijdrage voor deze reis bedraagt €600,-. Dit is inclusief vliegtickets, overnachtingen en diverse activiteiten, maar exclusief borg.

Wil jij met ons mee naar Kuala Lumpur? Stuur dan uiterlijk 15 januari 2017 een mailtje met jouw cv en motivatie naar [email protected] onder vermelding van studiereis 2017. 

 

 

Contact

Postadres

Ondernemingsrechtelijk Dispuut
Kamer VB-24
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

E : [email protected] 

>
Terug