Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen

Ius Mobile

Ius Mobile (uit te spreken als 'Joes Mo-bielee') is het publiekrechtelijke dispuut van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Ius richt zich op derdejaarsrechtenstudenten en studenten van de masters Staats- en Bestuursrecht en International and European Public Law.

Wil je meer weten over Ius Mobile, kijk dan verder op de website of neem contact op met het bestuur.

Het bestuur van het collegejaar 2016/2017 bestaat uit:

Voorzitter Roos Weggemans
Secretaris Lana Said
Penningmeester Cheyenne Kooijman
Commissaris intern Nicky Snoeij
Commissaris extern Achraf Belhassan
   

Wij hopen je te mogen begroeten tijdens onze activiteiten!

Heb je interesse in de activiteiten van Ius Mobile, bezoek dan eens onze site www.iusmobile.nl of kijk op Facebook. Voor vragen kun je ons bereiken op [email protected].

Over ons

Wetten komen en gaan, de maatschappij ontwikkelt zich en de artikelen veranderen mee. Er was een tijd dat de meeste studenten Latijn spraken en niet struikelden over de vraag of het nu uitgesproken wordt als ‘ie-us’, ‘jus’ of ‘joes’, enfin: Ius Mobile (uit te spreken als: ‘joes mo-bilee’) is het publiekrechtelijk dispuut van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam.

Sinds 1982 zit je met een interesse voor staats-, bestuurs-, internationaal en/of Europees recht bij Ius Mobile gebakken. In het verleden is bijvoorbeeld een gastcollege over het Koninkrijk georganiseerd door minister Plasterk, en ook kwam De Nederlandsche Bank langs om het Europese Bankentoezicht toe te lichten.
Sinds het begin van het collegejaar kent het Ius Mobile een nieuw bestuur. Ook dit jaar heeft het Ius Mobile zich ten doel gesteld om interessante bezoeken en inhousedagen te organiseren speciaal voor de studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam!
 

Activiteiten

Educatief

Wilt u educatieve activiteiten onder de aandacht brengen van de Rotterdamse studenten, neem dan contact op met de voorzitter.

Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren
De “Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren” heeft als doel de ontwikkeling van Europees bewustzijn bij jonge mensen aan te moedigen en hun deelname aan Europese integratieprojecten te bevorderen. De prijs wordt toegekend voor door jonge mensen opgezette projecten die onderling begrip bevorderen, de ontwikkeling van een gedeeld besef van Europese identiteit stimuleren en praktische voorbeelden bieden van Europeanen die als één gemeenschap samenleven. De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren wordt elk jaar gezamenlijk uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken.

Het beste project wordt beloond met een prijs van 5000 EUR, de tweede prijs bedraagt 3000 EUR en de derde prijs 2000 EUR. Een uitnodiging aan de drie prijswinnaars om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement (in Brussel of in Straatsburg) maakt deel uit van de prijs. Ook worden de vertegenwoordigers van alle 28 nationale projecten die zijn geselecteerd uitgenodigd voor een vierdaagse reis naar Aken, Duitsland. De prijzen voor de drie beste projecten worden uitgereikt door de Voorzitter van het Europees Parlement en een vertegenwoordiger van de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs in Aken.

 

Contact

E-mailadres
[email protected]

 

Postadres
Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam
t.a.v. Publiekrechtelijk dispuut Ius Mobile
Postbus 1738
Kamer EB-29
3000 DR Rotterdam
 

Meld je aan

U dient ingelogd te zijn


Wachtwoord vergeten    Wachtwoord aanvragen
>
Terug